JellyPages.com

Monday, May 2, 2011

only hope

lirik lagu only hope by mandy more. my current ost untuk blog ini,haha.

There's a song that's inside of my soul. 
It's the one that I've tried to write over and over again 
I'm awake in the infinite cold. 
But you sing to me over and over and over again. 

So, I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now you're my only hope. 

Sing to me the song of the stars. 
Of your galaxy dancing and laughing and laughing again. 
When it feels like my dreams are so far 
Sing to me of the plans that you have for me over again. 

So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now, you're my only hope. 

I give you my destiny. 
I'm giving you all of me. 
I want your symphony, singing in all that I am 
At the top of my lungs, I'm giving it back. 

So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I pray, to be only yours 
I know now you're my only hope. 

hmmmmm, hmmmmm, oooooh. 

saya suka, sebab dia meaningful. hehe. enjoy lah.saya suka kenduri di kampung orang

kenduri di kampung orang? macam lah kenduri di kampung aku tu sikit sangat sampai aku perlu pergi kenduri kampung orang kan? hehe. suasana berbeza, sangat.

dengarlah rintihan anak kampung celup ini,haha.

aku, paling suka suasana kampung. tidaklah semestinya kampung, suasana yang riuh, meriah lah maksud aku. suasana yang,

"orang rumah sebelah! pinjam bawang boleh tak??"

hah, suasana macam tu lah. best. paling aku suka! haha. aku dibesarkan mostly di kawasan perumahan. and kawasan perumahan cina pula tu, haha. jadi, biasalah, suasana busybody tu agak kuranglah. biasalah, kalau melayu, sampai kampung sebelah boleh sampai perkhabaran buruk berita dari rupa, haha. realiti kan? biasalah, bukan aku mau diskriminasi kaum pula. 

oh, cerita pasal kenduri. aku suka sangat suasana bila jiran-jiran bawa pisau, kadang-kadang bawa tepung dan gula sekali, untuk ke rumah tuan rumah. entahlah, tapi best aku rasa. hehe.

aku baru saja balik dari kenduri di aqiqah di jengka,pahang. tempat uncle zaini, yang merupakan bestfriend makcik aku. suasananya, dari pagi sampai malam, riuh. sampai masa mau tidur pun, bekampung ni semua di ruang tamu. eh, jangan pula kamu cakap "astaga, kesian juga si siti khairunisah ni, nda pernah pula dia merasa tidur bekampung di ruang tamu....." pernah tu pernah, tapi, ini, tuan rumah sekali, semuanya lah, SEMUA, jadi, best ni,hahhaa. 

ehem2, bahasa, memang lah kurang faham. tapi, bila dorang nampak muka aku blur, dorang mula cakap peerlahan sikit, supaya aku faham. 

secara eksklusifnya aku mengaku, aku agak manja, haha. entahlah, kalau di kampung aku, kami cucu cucu perempuan macam kurang ni buat kerja. buat yang biasa-biasa saja,hehe.. cuci piring juga, potong-potong bawang juga, tapi, entahlah, haha. yala, kami 7 ja perempuan, 30 lelaki, nah, macam mana tu. memanglah dimanjakan,kan? haha.

tiba-tiba aku rindu kampung di sipitang,haha. eh? kampung siapa tu? haha, di sana pun riuh, jadi aku suka, hehe. walaupun aku belum pernah experience kenduri di sana, tapi mesti best punyalah. haha. 

tapi paling best kalau bedudun ni, bedudun tu beramai-ramai maksudnya, haha. paling best kalau ketawa. sampai daerah sebelah pun boleh dengar kali, haha!

pasal makanan,jangan cakaplah. kalau ada kari tu, sorilah, memang aku redah ja tu semua. aku nda pernah resist kari masakan rumah, hahaha. top favourite, especially masakan ibu.=')

itu saja.=)
harus kuat, harus tabah

harus kuat, harus tabah. 100% bukan pasal cinta kepada si dia,ok. haha.

Tiba-tiba Allah tunjuk hikmah kenapa gap exam aku lama sangat. gap itu perlu, terima kasih Allah.
kenapa? rasanya belum perlu aku ceritakan di sini. tapi rasa ini... fuh, hebat, haha. sakit, kalah sakit time break up dulu,haha. notice single nouns di situ? break up bukan break ups, haha. Aku ada seorang saja ex,haha. tiba-tiba masuk hal cinta, haha.

seseorang dalam hidup aku sekarang, perlukan sokongan yang total, dari aku, dari kami sekeluarga. aku sebagai yang sulung, harus bangkit lebih gagah daripada yang lain. kalau aku jatuh, semuanya jatuh.

seseorang ini, dia terlalu banyak memberi daripada menerima. too much giving than receiving, walhal hidup ini perlu give and take. tidak pernah aku jumpa insan yang seperti ini. yang segalanya terlalu baik. dan TERLALU baik itu sebenarnya adalah bencana. kerana terlalu baik itu bermakna, apabila orang lain mengambil kesempatan pun, seseorang ini tidak sedar. people always take dia for granted. style kan bahasa aku? boleh pula ada bm dekat tengah-tengah,haha. malas mau guna him/her. haha.

mungkin juga aku silap, bukan aku saja, tapi semua. kerana dia sentiasa kuat dan sentiasa ada untuk semua, maka apabila dia merintih lemah, orang abaikan kerana menganggap dia bercanda.

dan untuk ini, seseorang ini mengambil keputusan drastik untuk meninggalkan semuanya, supaya kali ini, semuanya adalah tentang dia. dia perlu rehat daripada dunia yang kejam ini. dia tidak minta banyak, dia minta masa sahaja.

apa yang aku ingin khabarkan pada dunia, sila ambil berat tentang orang-orang yang kamu sayang. ambil berat dengan keluh kesah mereka. mereka yang kamu sangka kuat itu, tidak selamanya kuat. pasti ada masanya mereka akan jatuh. tapi, yang penting, kita harus dan wajibul ghunna untuk sambut jatuh bangun mereka.

bila jadi benda macam ni, lumrahlah,

berair mata bila nampak apa-apa yang related (✓)
menangis sampai mau ampus (✓)
menangis setiap malam sebelum tidur(✓)
tidak boleh bercakap/calling dengan siapa-siapa yang related. kalau bercakap, nangis. (✓)


aih, semuanya pasal nangis ja kan. biasalah, tapi, macam simptom putus cinta saja tu kan? sekali lagi, tidak! hahaha.
tapi, bila benda macam ni jadi, ada juga baiknya, masa macam ini lah, terserlah ikatan kekeluargaan yang kian merenggang dek kesibukan dunia. ada hikmahnya, haruslah ada. hehe.

cukuplah setakat ini.